Наразі прямий зв'язок із ЗАЕС втрачено - Енергоатом

Наразі прямий зв'язок із ЗАЕС втрачено - Енергоатом

Укрінформ
Прямого зв'язку із керівництвом Запорізької атомної електростанції наразі немає.

Як передає Укрінформ, про це під час цілодобового марафону новин провідних телеканалів повідомив т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

«Загарбники зайшли на територію атомної станції, взяли під контроль персонал і керівництво. На сьогодні зв'язку немає і керівництво станції працює під дулами автоматів», - сказав Котін.

За інформацією Котіна із власних джерел, вранці загарбники допустили персонал ЗАЕС до роботи.

Керівник Енергоатома також повідомив, що ядерне паливо є у кожному енергоблоці станції. Крім того, на станції є відпрацьоване паливо. «Потрапляння туди будь-якого снаряду призведе до ядерної катастрофи», - застеріг Котін.

Він повідомив, що з початку обстрілів енергоблоки ЗАЕС почали переводити у безпечний стан. За словами Котіна, українська енергосистема наразі зможе впоратися з навантаженням навіть при повному відключенні ЗАЕС від мережі.

Як повідомлялося, у ніч на 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 4 березня майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами. Радіаційний фон перебуває у межах природних значень.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-