Полтавщина спрямувала на тероборону близько ₴46 мільйонів

Полтавщина спрямувала на тероборону близько ₴46 мільйонів

Укрінформ
На потреби Сил територіальної оборони з обласного бюджету й бюджетів територіальних громад Полтавщини виділили близько 46 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це очільник області Дмитро Лунін сказав на сьогоднішньому брифінгу, повідомила пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

«Із 1 січня запрацював Закон України «Про основи національного спротиву». Відповідно до нього є план дій, за яким ми рухаємося. Значною мірою завдання тероборони – запобігти зовнішній агресії. Наш ворог повинен знати, що в кожному місті, містечку, селі, селищі його зустріне супротив. Цього тижня відбуваються сесії місцевих рад. На них уже виділено на потреби Сил тероборони близько 46 мільйонів гривень, із них 20 мільйонів спрямували з обласного бюджету, майже 26 мільйонів – територіальні громади», - зазначив Лунін.

Він додав, що протягом наступного тижня в області планується відкрити центр територіальної оборони, де всі охочі зможуть записуватися до лав ТрО. Якщо центр працюватиме якісно й буде ефективним, такі пункти з’являться і в районах.

Читайте також: На Миколаївщині бригада тероборони повністю укомплектована стрілецькою зброєю - командир

За словами Луніна, буде також розроблена обласна профільна програма підтримки Сил територіальної оборони.

Центр територіальної оборони функціонуватиме в приміщенні ОДА, працюватимуть там працівники обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, бригади ТрО і громадських організацій, які надаватимуть консультаційну допомогу.

Т.в.о. директора департаменту з питань оборонної роботи ОДА Віктор Стеблянко нагадав, що підрозділи тероборони були утворені у 2014 році та брали безпосередню участь в антитерористичній обороні, зокрема й батальйон територіальної оборони Полтавщини. Це механізм, який постійно готовий до застосування в будь-який час.

Командир окремої бригади територіальної оборони Полтавської області, підполковник Костянтин Калентьєв поінформував, що до кінця березня підрозділи ТрО мають укомплектувати на 100% резервістами.

Як повідомлялося, бригада ТрО Полтавської області складається з 5 батальйонів: по одному - на кожний район і один – у Полтаві, а також управління бригадою.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-