На співробітників СБУ напали під час слідчих дій на Рівненщині, вони застосували зброю

На співробітників СБУ напали під час слідчих дій на Рівненщині, вони застосували зброю

Укрінформ
У четвер, 10 лютого, співробітники СБУ проводили слідчо-оперативні заходи із протидії незаконному видобутку бурштину на території Рівненської області. 

Поблизу с. Єльне Сарненського району на них напали місцеві мешканці, озброєні сокирами, холодною та травматичною зброєю. Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у пресслужбі СБУ.

У відомстві пояснили, що чоловіки не реагували на законні вимоги правоохоронців і завдали поранень кільком співробітникам Служби.

Читайте також: Ексспівробітнику СБУ присудили 5,5 року за ґратами через «бурштинові» хабарі

Співробітники СБУ, діючи в межах закону та зважаючи на обставини, змушені були застосувати зброю, щоб припинити злочинні дії нападників, зазначили у Службі безпеки України.

В результаті було поранено п’ятьох місцевих мешканців та трьох співробітників СБУ. Загрози їхньому життю немає, після надання їм медичної допомоги четверо від госпіталізації відмовились.

СБУ встановила місцевих мешканців, які займалися незаконним видобутком бурштину. Їхні протиправні дії документуються в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 240-1 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину), 441 (Екоцид) Кримінального кодексу України.

Національна поліція зареєструвала кримінальні провадження за ч. 2 ст. 342 ККУ (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб); за ч.1 ст. 294 ККУ (Масові заворушення) та за ч. 2 ст. 345 ККУ (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Читайте також: В Україні торік нарахували понад 4 мільярди збитків довкіллю

Наразі в рамках вказаних кримінальних проваджень проводяться заходи з документування злочинної діяльності причетних осіб.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань перевіряють правомірність дій співробітників управління Служби безпеки України в Рівненській області, які поранили п'ятьох нелегальних бурштинокопачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-