У Чернівцях підприємці пікетують ОДА – вимагають скасувати обов'язкові касові апарати

У Чернівцях підприємці пікетують ОДА – вимагають скасувати обов'язкові касові апарати

Фото
Укрінформ
Перед будівлею Чернівецької ОДА близько сотні підприємців вийшли на пікет. 

Вони вимагають скасувати закони про обов'язкове використання касових апаратів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо три основні вимоги: прийняття законопроєктів 5866 або 5866-1, які відміняють фіскалізацію для підприємців І, ІІ та ІІІ груп. Друга вимога – відставка голови комітету податкової та митної політики Верховної Ради Данила Гетьманцева і третя вимога – зменшення тарифів на енергоносії для малого бізнесу», - розповів голова профспілки підприємців Чернівців Степан Кукурудзяк.

Читайте також: Верещук сказала, чому з'явився рух «SaveФОП»

Він додав, що запровадження РРО (реєстратори розрахункових операцій) ускладнить підприємцям ведення бізнесу, а також спричинить здорожчання товарів.

У Чернівцях близько сотні підприємців пікетують ОДА з вимогою скасувати обов'язкові касові апарати / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

«Експерти оцінюють, що буде мінімум 20% здорожчання цін на весь товар через фіскалізацію. Тому що підприємці змушені будуть вести звітність, користуватися послугами бухгалтера, платити за РРО, його обслуговування, платити за касовий апарат та його обслуговування. До того ж підприємці не застраховані від штрафів через помилки», - зазначив голова профспілки підприємців.

Читайте також: Марченко не підтримує ініціативу Гетманцева про обмеження до схеми «зарплатних ФОПів»

За його словами, буковинці долучилися до всеукраїнської акції протесту – схожі мітинги відбуваються у більшості міст країни з однаковими вимогами. Суспільне повідомляє про аналогічні акції в Луцьку та на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-