У Миколаєві звільнили директорку лікарні, навколо якої розгорівся скандал

У Миколаєві звільнили директорку лікарні, навколо якої розгорівся скандал

Укрінформ
Депутати Миколаївської обласної ради достроково розірвали контракт з директором обласного Центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою.

Відповідне рішення прийняте під час сесії обласної ради 21 грудня, передає кореспондент Укрінформу.

«Миколаївська облдержадміністрація просить розірвати контракт з директором обласного Центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою. Підстава – низка порушень, виявлених під час перевірки 11 по 12 листопада комісією Міністерства охорони здоров'я щодо організації та якості надання медичних послуг хворим на COVID-19 та рекомендація МОЗу щодо звільнення директора Центру з займаної посади», - сказав начальник обласного управління охорони здоров’я Максим Безносенко.

Деякі депутати намагалися застерегти колег від прийняття такого рішення, аргументуючи це тим, що дана лікарня є однією з кращих не лише в області, а й в Україні, яка кваліфіковано надає допомогу хворим на коронавірус. За час пандемії вона залучила десятки мільйонів гривень спонсорських коштів для ремонту та забезпечення ліками пацієнтів.

Проте подання ОДА щодо звільнення Федорової підтримало 42 депутати з 58 присутніх.

Сама Федорова назвала це рішення політичною розправою і заявила, що висновки МОЗу упереджені, вони не містять жодної конкретики і не відповідають дійсності.

Як повідомлялося, Світлана Федорова є членом партії «Наш край», депутатом обласної ради. Вона відома своїми різкими публічними висловлюваннями на адресу представників влади. Конфлікт між нею та керівництвом області тривав вже протягом року.

Раніше Федорова у Фейсбуці повідомила, що з 1 січня Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб закривають, тому що НСЗУ не уклав з ним договір на надання пакету з лікування хворих на COVID-19. У Миколаївській ОДА цю інформацію спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-