У Херсоні, який переходить у «червону» зону, COVID-лікарні заповнені на 90%

У Херсоні, який переходить у «червону» зону, COVID-лікарні заповнені на 90%

Укрінформ
У Херсоні, який разом з усією областю з 15 жовтня переходить у червону зону епідемічної небезпеки, завантаженість ковідних лікарень становить 90%.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції повідомив в.о. заступника міського голови Роман Головня.

«Ми перша з областей по якій, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення з 15 жовтня введення її в червону зону епідемічної небезпеки… Ситуація у нас у місті достатньо серйозна, завантаженість тих лікарень, які відведені сьогодні під госпіталізацію хворих з COVID-19 – а це лікарня імені Тропіних і лікарня імені Карабелеша, сягла фактично 90%», - сказав в.о. заступника міського голови.

Читайте також: В Україні 15 областей - «помаранчеві», перевищений рівень COVID-госпіталізацій

За його словами, зараз вже впроваджуються дії щодо додатково розгортання ліжко-місць на базі обласного госпіталю ветеранів та інвалідів війни. Проте він зазначив, що є проблема нестачі медиків у цьому медзакладів.

Приймає хворих з міста і обласна інфекційна лікарня, лікарня міста Олешки.

Головня звернув увагу, що при цій хвилі епідемії спостерігаються більші витрати медичного кисню.

«Зараз не лише в нашій області, а й по всій Україні, відчутий дефіцит кисню, який потрібен для закладів охорони здоров’я… І ми фактично в ручному режимі вирішуємо питання доставки у наші заклади цього кисню», - сказав в.о. заступника міського голови.

Проте він зазначив, що на найближчі святкові і вихідні дні резерви по кисню є.

«Тих резервів кисню, які є, вистачить до понеділка точно», - каже заступник міського голови.

Також, за його словами, проведено перемовини з приватними структурами, є домовленості щодо створення кисневого складу у місті для резервування об’ємів кисню, щоб його потім звідти розвозити по лікарнях. Він повідомив, що законтрактовано спеціальний транспорт, що може перевозити рідкий кисень. Все робиться для того, щоб не повторювалася ситуація, яка була кілька днів тому: кисню вистачало до 8 години, збирали його по місту, бо наступна поставка була о 9 годині.

Що стосується медпрепаратів для лікування, які передбачені протоколами, то вони є, зазначив Головня, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

Читайте також: Львівщина наближається до «червоної» зони – область готується посилити карантин

Він також звернув увагу, що святкові масові заходи, за які відповідає місто, «фактично відмінили». За його словами, хоча право на проведення таких заходів є, але це «питання здорового глузду». В.о. заступника міського голови нагадав, що у у Херсоні перенесли початок шкільних канікул з 1 листопада на 18 жовтня через ситуацію з COVID-19.

Додаткові заходи, необхідні для впровадження рішення про червону зону, прийматимуться сьогодні на регіональній комісії з питань ТЕБ та НС, повідомив Головня.

Він наголосив, що Херсонщина – перша область, в якій ввели червону карантинну зону і на практиці ще не до кінця відпрацьовані всі ті механізми, нововведення, які передбачені постановою. На його думку, дотримуватися цих вимог та контролювати їх виконання буде нелегко, зокрема, в тому, що стосується транспортних перевезень. Тому він звернувся до населення з проханням без зайвої потреби не користуватися громадським транспортом.

«Будемо регулювати це питання у ручному режимі, збираємо перевізників», - зазначив в.о. заступника міського голови.

На його думку, саме питання транспорту одне з найбільш складних у тому, що стосується заходів, що запроваджуються у червоній зоні.

Наразі в області 48 118 лабораторно підтверджених випадків захворювання з коронавірусом. З них: 38 872 людини побороли недуг; 7 721 людина інфікована COVID-19; 1 525 людей померли.

Минулої доби, 12 жовтня, в Україні зареєстровано 16 309 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 578 394 особи, з них одужала 2 304 361 особа, померли 59 523 людини.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області з 15 жовтня встановлюється червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-