Пожежа у Білогородці була спробою приховати жорстоке вбивство - поліція

Пожежа у Білогородці була спробою приховати жорстоке вбивство - поліція

Укрінформ
За даними правоохоронців, причиною пожежі у житловому будинку у Білогородці Київської області була спроба приховати вбивство.

Про це Укрінформу повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Київській області.

“Підтверджено той факт, що причиною пожежі є спроба приховати сліди злочину. Є інформація, що чоловік 1978 року народження, моряк далекого плавання, завдав знайомому кількох ударів,.. вирізав йому серце і шматок легенів, потім все підпалив, щоб приховати (сліди злочину — ред.)”, - сказали у пресслужбі.

Читайте також: Пожежа в Білогородці: поліція перевіряє кілька версій вибуху

За інформацією відділу комунікації, на місці події працює слідчо-оперативна група. Ще проводитимуться експертизи, але моряка вже затримано.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що експерти мають з'ясувати, чи не був злочин скоєний під впливом наркотичних засобів чи алкоголю.

За словами Геращенка, якщо злочинець вбив людину і підпалив квартиру, а інші жителі при цьому постраждали, то вся вина за скоєне лежить на фігурантові, зокрема й компенсація.

“Але це буде встановлювати суд. Це може бути через певний час”, - сказав заступник міністра.

Геращенко зазначив, що за скоєння злочину може загрожувати покарання аж до пожиттєвого ув'язнення.

Щодо мотивів злочину, то їх буде встановлювати слідство, додав він.

Читайте також: Вибух у Білогородці: постраждалим облаштували місце для ночівлі у будинку культури

Як повідомлялося, 21 червня у п’ятиповерховому житловому будинку в Білогородці у квартирі на третьому поверсі стався вибух з подальшим горінням. Пожежа поширилась на горішні поверхи та покрівлю. Руйнувань несучих конструкцій немає.

На місці пожежі виявили загиблу особу. За інформацією голови Білогородської ОТГ Антона Овсієнка, загинув чоловік 1974 року народження.

Крім того, внаслідок пожежі двоє людей потрапили до лікарні. Ще шестеро після огляду лікарями від госпіталізації відмовились.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-