У провізора з Чернівців, який помер після вакцинації, підтвердили COVID-19

У провізора з Чернівців, який помер після вакцинації, підтвердили COVID-19

Укрінформ
Провізор аптеки військового госпіталю з Чернівців, який помер напередодні від гострого мозкового інсульту, хворів на COVID-19. Вакцину від коронавірусу він отримав в межах інкубаційного періоду хвороби.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко.

«Підозра на коронавірус у нього була через те, що при госпіталізації швидкий тест на антиген показав позитивний результат на COVID-19. Тому після його смерті секційний матеріал пацієнта відправили у нашу лабораторію для ПЛР-дослідження. Сьогодні надійшли результати, які підтвердили, що в нього був COVID-19», - сказала Гопко.

За її словами, померлий провізор аптеки за кілька днів до вакцинації контактував із колегою, в якої підтвердили коронавірус, і міг від неї інфікуватися. Також із нею контактували ще двоє колег цього провізора, які вакцинувалися від COVID-19 того ж дня.

«День вакцинації для них був п'ятим днем після останнього контакту із хворою співробітницею. А день захворювання, коли у провізора стався інсульт - це був шостий день після контакту. Тобто, це все відбувалося в межах інкубаційного періоду», - додала керівниця лабораторного центру.

Вона каже, що бувають випадки, коли коронавірус проявляється саме інсультом. Наступного дня у хворого з'явилася температура і йому зробили швидкий тест на COVID-19, який виявився позитивним.

Наразі розслідування щодо факту смерті провізора аптеки з Чернівців ще тривають.

Читайте також: Степанов прокоментував смерть щепленої від COVID-19 військової на Одещині

Як повідомляв Укрінформ, провізор аптеки військового госпіталю в Чернівецькій області, який раніше отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca, помер від гострого мозкового інсульту.

Раніше повідомлялося, що 23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. За інформацією Командування медичних сил ЗСУ, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було.

У той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

За висновками судмедекспертизи причина смерті військовослужбовиці, яка померла у вівторок в Одеській області, – гостра серцево-судинна недостатність.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-