Івано-Франківській області виділили 60 мільйонів на медичний кисень

Івано-Франківській області виділили 60 мільйонів на медичний кисень

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив Івано-Франківській області 60 млн грн на проведення централізованого кисню в медзакладах області, та інші роботи.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Відповідно до постанови Кабміну, яка була прийнята вчора на засіданні уряду, було виділено 60 млн грн на закупівлю товарів, робіт і послуг для забезпечення в медзакладах цього регіону централізованого постачання кисню, встановлення додаткових кисневих магістралей та закупівлі кисневих концентраторів”, - повідомила Шаталова.

Вона додала, що від початку року кількість ліжко-місьц для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 було збільшено до 1175. Зараз проводяться роботи для забезпечення ліжко-місць централізованою подачею кисню на рівні не менше 80% від всього ліжкового фонду. Зараз облаштування доступу до кисню, за словами Шаталової, потребує 1 572 ліжкомісця, деякі з них знаходяться в лікарнях, які були включені до лікарень першої хвилі нещодавно.

Читайте також: МОЗ планує виділити 60 мільйонів Івано-Франківській області на кисень

Також Шаталова повідомила, що виділену субвенцію планується використати на встановлення кисневих станцій, що дасть змогу постачати кисень безперебійно.

Як повідомляв Укрінформ, наразі 4 області в Україні віднесені до червоної зони епідемічної небезпеки: Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська область. Червоний рівень епіднебезпеки діє в Івано-Франківській області з 26 лютого. Станом на 17 березня, за даними МОЗ, в області лабораторно підтверджено 74 693 випадки COVID-19. За 17 березня в Івано-Франківській області зафіксовано 559 нових випадків COVID-19.

Загалом в Україні за добу зафіксовано 15 053 нових випадки коронавірусої хвроби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-