Одесі не вистачає шкіл — у тридцяти діти будуть вчитися у дві зміни

Одесі не вистачає шкіл — у тридцяти діти будуть вчитися у дві зміни

Укрінформ
У тридцяти школах Одеси навчальний процес через нестачу місць у середніх навчальних закладах буде організовано у дві зміни. Це пов'язано з уведенням в експлуатацію десятків багатоповерхівок у нових мікрорайонах міста, і недостатнім обсягом будівництва шкіл.

Про це сказала напередодні нового навчального року директор департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2019-20 навчальному році чверть шкіл через нестачу місць будуть функціонувати у двозмінному режимі. Якщо торік таких закладів було 28, то в нинішньому році вже 30. Усього сядуть за парти 130 тисяч учнів, що на 6,5 тисячі більше, порівняно з минулим роком", - зазначила Буйневич.

За її словами, Одеса потерпає від незадовільних темпів будівництва шкіл у передмістях, де багато родин придбали нове житло. Крім того, до міських шкіл прийнято дві тисячі дітей-переселенців зі Сходу України. Для зняття напруги необхідно найближчим часом збудувати не менше шести шкіл.

Також не вистачає педагогічних кадрів, додала Буйневич. Наразі є 628 вакансій, бракує передусім учителів фізики, хімії та фізичного виховання.

Читайте також: Київських дітей поки пускатимуть до школи без щеплення

"Південноукраїнський педагогічний вуз не дає нам достатньо молодих фахівців, вірніше випускники не йдуть працювати у школи через невиправдане зниження статусу вчителя", - акцентувала Буйневич.

Водночас директор департаменту зауважила, що в Одесі буде більше груп продовженого дня: 271 замість 213 в минулому навчальному році.

Фото: пресслужба МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-