Верховний суд узаконив пам'ятник Катерині II в Одесі

Верховний суд узаконив пам'ятник Катерині II в Одесі

Укрінформ
Верховний Суд України залишив без задоволення скаргу Асоціації козацьких товариств "Січ" на рішення Одеського апеляційного адміністративного суду про перенесення пам'ятника "Потьомкінцям - нащадки" на його колишнє місце на Катерининській площі Одеси.

Про це 8 квітня заявив на апаратній нараді мер Одеси Геннадій Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є добра новина. Понад десять років у нас були судові тяжби з тими, хто був не згоден з установленням в Одесі пам'ятника засновникам Одеси. Я вважаю, що в цій справі була принципова позиція мерії, юридичний департамент боровся від імені міста. І Верховний Суд України поставив остаточну жирну крапку в цьому питанні, визнав, що пам'ятник встановлено законно, і відхилив вимоги про перенесення пам'ятника. Ми зняли напругу, спір вирішено цивілізовано", - зазначив Труханов.

Міський голова висловив подяку начальнику юридичного департаменту Олені Поповській також за відстоювання інтересів міськради в судах щодо передачі у власність територіальної громади Одеси будівлі дитсадка заводу "Оріон".

Читайте також: Суд у "справі Труханова" почав досліджувати докази сторони захисту

Як повідомлялося, у вересні 2017 року Приморський райсуд Одеси розглянув позов Асоціації козацьких товариств "Січ" до міськради щодо незаконності перенесення на Митну площу монумента «Потьомкінцям - нащадки» і встановлення на цій площі скульптурної композиції, що зображує імператрицю Катерину II та її сподвижників. Приморський райсуд визнав відповідне рішення Одеської міськради незаконним, а також врахував те, що пам'ятник служить інструментом популяризації та пропаганди «русского мира», підриваючи національну безпеку України.

Однак у лютому 2018 року Одеський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Одеської мерії на рішення суду першої інстанції. А нещодавно Верховний Суд України відхилив скаргу Асоціації козацьких товариств "Січ" на рішення Апеляційного адмінсуду щодо незаконності перенесення на Митну площу монумента «Потьомкінцям - нащадки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-