Гройсман обіцяє компенсацію всіх збитків від вибухів під Ічнею

Гройсман обіцяє компенсацію всіх збитків від вибухів під Ічнею

Укрінформ
Кабінет міністрів України не залишить сам на сам жителів сіл Ічнянського району Чернігівської області, які опинилися у небезпеці через загоряння складу боєприпасів військової частини А-1479, а також відшкодує збитки, які можуть спричинити вибухи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляється на Урядовому порталі.

«На території ймовірного ураження живуть близько 18 тис. людей. Але наразі інформації про суттєві руйнування - немає. Розводити паніку не треба. Якщо щось зруйнується - все відновимо. Ми візьмемо це на себе. Головне - аби люди були збережені», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що наразі в районі працюють 18 пунктів тимчасового перебування, куди привозять людей з місць підвищеної небезпеки. Кількість евакуйованих становить близько 12 тис. осіб. «Люди розташовані, треба віддати належне місцевій владі - харчуванням забезпечені, медикаменти є. Там, де треба, розпочинається опалювальний сезон. Все організовано згідно з планом, який затверджений на випадки подібних ситуацій», - зазначив глава уряду.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: населення попереджають, що повертатися ще ризиковано

За його словами, оперативна реакція всіх служб – це досвід тренувань, які були організовані в листопаді минулого року.

«Будемо слідкувати за приборканням пожежі, піротехніки готові, штаби працюють. Кожен знає, що потрібно робити. Повернутися додому людям можна буде тоді, коли будемо впевнені, що жодних загроз немає. Головне питання – безпека. Над цим працюємо в повній координації», - зазначив Прем'єр-міністр.

За інформацією ДСНС, станом на 16 годину 9 жовтня, евакуйовані понад 12 тис. людей з міста Ічня та 30 прилеглих населених пунктів. Для них облаштовані 18 пунктів тимчасового перебування. На місці працюють 764 службовці і рятувальники та 163 одиниць техніки. Напоготові пожежні та медичний літаки і сім пожежних потягів. Організований об’їзд для автотранспорту, повністю закритий авіапростір в радіусі 30 км.

На місці тимчасового розселення евакуйованих працюють психологи ДСНС, які надають екстрену психологічну допомогу постраждалим.

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-