Під час бійки у Конотопській мерії постраждали семеро копів

Під час бійки у Конотопській мерії постраждали семеро копів

Укрінформ
За фактом бійки у Конотопській міськраді, яка мала місце під час проведення сесії 26 липня, відкрито кримінальне провадження.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

“За процесуального керівництва Конотопської місцевої прокуратури в рамках кримінального провадження встановлюються обставини подій, що відбулися 26 липня у місті Конотоп. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) та ч. 4 ст. 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків, вчинене організованою групою). Досудове слідство здійснює Конотопський відділ поліції”, - розповіла Науменко.

Читайте також: У мерії Конотопа побилися прибічники і опоненти мера, 50 забрала поліція

За її словами, після бійки до відділу поліції для з’ясування обставин події було доставлено 46 осіб.

За медичною допомогою звернулись 7 працівників поліції та 2 цивільні особи.

За скоєне особам, які завдали тілесних ушкоджень правоохоронцям, загрожує до 14 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 26 липня в Конотопі під час засідання міськради виник конфлікт між прибічниками діючого мера та його опонентами. Частина депутатського корпусу в малій залі міськради розглянула питання про дострокове припинення повноважень Конотопського міського голови Артема Семеніхіна. З 36 депутатів 23 проголосували за відставку мера міста. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голоса. Такі дії викликали обурення у прибічників міського голови. Спочатку між сторонами виникла словесна перепалка, а потім у хід пішли кулаки.

Працівники поліції розборонили конфліктуючі сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-