Буковина проситиме допомогу Києва у ліквідації наслідків стихії

Буковина проситиме допомогу Києва у ліквідації наслідків стихії

Укрінформ
На відновлення пошкоджень завданих негодою потрібно буде не менше 60 мільйонів гривень.

Про це поінформував голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук у понеділок на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні ситуація більш-менш стабілізувалася, – запевнив журналістів  Фищук. – З будинків, які були підтоплені, всіх людей вчасно евакуювали. Сьогодні вода спадає. Але грунтові води піднялися дуже сильно. Це призводить до підтоплення криниць, підвалів. Сьогодні до кінця дня всі райони мають представити звіт про збитки. А це не менше 60 мільйонів гривень. Після цього підготуємо та направимо лист до уряду з проханням виділити кошти з резервного фонду держбюджету на ліквідацію наслідків стихії на Буковині», – повідомив посадовець.

Крім того, в Чернівецькій ОДА повідомили, що Департамент фінансів також має розглянути можливість виділення коштів для відповідних цілей з резервного фонду обласного бюджету.

«Щоб унеможливити в майбутньому виникнення підтоплень та паводків, необхідно додатково забезпечити функціонування гідрологічних постів на річках, розробити відповідний план заходів та спеціальну обласну програму, котра діятиме з цією метою», – сказав Фищук.

Нагадаємо, у кількох районах Чернівецької області після сильних дощів досі залишаються підтопленими близько десяти житлових будинків, розмиті гравійні дороги та зруйнований міст.

Фото: Молодий буковинець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-