ГПУ клопотатиме про арешт депутата, що пропонував детективу НАБУ $500 тисяч

ГПУ клопотатиме про арешт депутата, що пропонував детективу НАБУ $500 тисяч

Ексклюзив
Укрінформ
Генпрокуратура направить клопотання до Печерського райсуду столиці про надання дозволу на арешт депутата Одеської облради Олега Бабенка, якого підозрюють у намаганні дати хабар детективу НАБУ у розмірі 500 тис. доларів. 

 Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк.

"Бабенко зайняв неконструктивну позицію і за весь час слідства жодного разу не з'явився на виклик слідчого. Тому ми направимо до суду клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу", - сказав він.

Гуцуляк додав, що слідство також направлятиме документи у поліцію для оголошення депутата у розшук.

Як повідомлялося, 12 січня НАБУ поінформувало, що чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику оголосили підозру за пропозицію дати хабар в розмірі 500 тис. дол. співробітнику Бюро.

Читайте також: Депутату, який намагався дати хабар детективу НАБУ, призначили 2 мільйони застави

Згідно з даними антикорупційного відомства, хабар пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром товариства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Читайте також: За депутата, який намагався дати хабар детективу НАБУ, внесли заставу

Детективи НАБУ у 2016 році розпочали розслідування за фактом оборудки щодо купівлі Одеською мерією будівлі за 185 млн грн. На початку року будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" продали за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства.

Департамент з розслідування у сфері економіки ГПУ підключився до розслідування в листопаді. У відомство звернулися з інформацією про підготовку пропозиції хабара детективу НАБУ.

У лютому поточного року Печерський райсуд  обрав для Бабенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн. При цьому відповідно до рішення суду, Бабенко отримав право перебувати у двох містах - Києві та Одесі. Згодом адвокат Михайло Коротюк повідомив, що за депутата внесло заставу підприємство "Рис Бессарабії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-