Прокуратура судиться з Миколаївською облрадою через

Прокуратура судиться з Миколаївською облрадою через "лівий" дозвіл на розробку надр

Укрінформ
Прокуратура Миколаївської області судиться з облрадою, яка незаконно надала дозвіл на розробку надр ТОВ "Південний кар'єр".

Про це на прес-конференції заявив перший заступник прокурора області Олександр Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є питання щодо наявності повного пакету документів для надання дозволу на розробку надр ТОВ "Південний кар'єр" під час голосування на сесії облради, проведення засідання постійної комісії, якого не було, та інші, що вказують на незаконність прийнятого облрадою рішення. Тому прокуратура звернулася з позовом до Адміністративного суду Миколаївської області про скасування цього рішення. Винесено ухвалу про заборону голові облради видавати це рішення підприємству", - сказав Білоус.

Проте, за його словами, компанія, яка отримала дозвіл на проведення робіт, звернулася з позовом до Одеського апеляційного суду. І там було прийнято рішення видати їй гірничий відвід для розробки родовища пісків "Вознесенське-1". "Тому ми в даний момент вступаємо в справу і будемо опротестовувати це рішення", - зазначив перший заступник прокурора області.

Варто зазначити, що ця справа викликала широкий резонанс на Миколаївщині. 10 червня 2016 року, через тиждень після корупційного скандалу з першим заступником голови ОДА Миколою Романчуком, депутат від фракції БПП "Солідарність" Федір Барна в облраді смскою відзвітував невідомій особі під назвою "Мультик", що пролобіював питання надання гірничого відводу ТОВ "Південний кар'єр" для розробки родовища пісків "Вознесенське 1".

Журналіст інтернет-видання зняв цю смс-переписку просто під час голосування на сесії облради. Коли Барна побачив, що його переписку сфотографували, то намагався відкупитися, запропонувавши журналісту гроші. А коли домовитися не вдалося, то вийшов на трибуну сесії і заявив, що його шантажують.

З цього приводу було порушено кримінальне провадження, яке, як видно з інформації прокуратури, досі не отримало свого логічного завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-