Отруєння у житомирській гімназії: чиновники кажуть – справа не в їжі

Отруєння у житомирській гімназії: чиновники кажуть – справа не в їжі

Укрінформ
Збудником масового отруєння учнів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 виявилися ротавірусна інфекція, яка не пов’язана з харчуванням у їдальні.

Про це повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Збудником захворювання виявилась ротавірусна інфекція. Хочу підкреслити, вона жодним чином не пов’язана з діяльністю харчоблоку навчального закладу та харчуванням дітей. Це інфекція, яка передається від людини до людини, фекально-оральним шляхом. Вона викликає симптоми, які ми спостерігали в учнів 23-ї гімназії: блювота та діарея. У нашому випадку був концентрований спалах», – зазначив посадовець.

Він уточнив, що загалом 15 дітей перебувало на стаціонарному лікуванні, п'ятеро звернулися до лікарень, але від госпіталізації відмовилися, а ще близько 15 учнів гімназії лікувалися вдома. На сьогодні одна дитина ще перебувала у міській дитячій лікарні, але готувалась на виписку. А троє школярів, які госпіталізовані в обласну дитячу лікарню, будуть виписані найближчим часом після того, як надійдуть результати аналізів.

Хренов заявив, що додаткових карантинних або обмежувальних заходів у гімназії не проводитимуть, тож з понеділка, 30 січня, учні зможуть повернутися до навчання.

«З понеділка школа поновлює роботу. Щодо харчоблоку, ми все одно попросили фахівців повторно зробити там всі проби, до кінця тижня вони будуть. І тоді вже ми ухвалимо рішення стосовно відновлення роботи їдальні», – уточнив він.

При цьому заступник мера зазначив, що в інших навчальних закладах спалаху захворювання не було. «Спалах був тільки у 23-й гімназії. В інших навчальних закладах були поодинокі випадки, але вони не перевищували середньостатистичні показники цього сезону», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі зафіксували масове харчове отруєння серед школярів. Було ухвалено рішення 23 січня закрити гімназію задля проведення повної дезінфекції, проте згодом вирішили подовжити перерву у навчанні до 27 січня включно.

Прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння учнів гімназії №23.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-