У Харкові метадоном торгували у соцмережах, залишаючи

У Харкові метадоном торгували у соцмережах, залишаючи "закладки" на вулицях

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили діяльність розгалуженої мережі збуту психотропів у Харкові.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що організував наркобізнес адміністратор одного з місцевих інтернет-ресурсів. Наркоділок через зареєстровані "тимчасові" аккаунти у популярних соцмережах приймав замовлення від клієнтів. Він також рекламував свої "послуги" на тематичних закритих форумах. Після перерахування грошей на банківські картки зловмисник робив "закладки" з наркотиками у схованках на території міста, про місцезнаходження яких повідомляв замовникам», - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацію, ділок замовляв наркотичні засоби, зокрема метадон, в одній з країн Східної Азії. Під час обшуків за місцем проживання наркоділка співробітники спецслужби вилучили психотропні препарати, понад двадцять чотири тисячі доларів США та комп'ютерну техніку з доказами організації протиправного бізнесу. Оперативники СБ України задокументували, що на банківські картки, відкриті зловмисником, за вісім місяців надійшло 3,5 мільйона гривень.

Наркоділку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-