АТО: бойовики насідають в районі Троїцького і на підступах до Маріуполя

АТО: бойовики насідають в районі Троїцького і на підступах до Маріуполя

Карта
Укрінформ
Районами основних бойових дій на Маріупольському напрямку були рубежі оборони поблизу Красногорівки та східні підступи до Маріуполя.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Так, у Красногорівці російсько-окупаційні війська поводили себе вкрай агресивно, провівши один з наймасштабніших мінометних обстрілів останніх місяців на цій ділянці фронту – за неповних три години бойовики зі сторони Старомихайлівки випустили по наших позиціях більше 80 мін різних калібрів", - зазначив він.

На лінії фронту від Павлополя до Широкиного перестрілки тривали протягом усієї доби. При цьому важке озброєння – міномети – противником застосовувалося лише у темну пору доби.

У Новотроїцькому, за словами Мотузяника, другий день поспіль активним був снайпер противника.

Всього за добу в секторі "М" зафіксовано 26 ворожих обстрілів, п’ята частина яких – з мінометів.

Речник МОУ також повідомив, що поновилися активні бойові дії у Попаснянському районі Луганської області, де епіцентром ворожих обстрілів вчора були українські позиції поблизу Троїцького: "Вдень там бандформування провели ряд збройних провокацій. А після 9 вечора розпочали масований артилерійський та мінометний обстріл у районі Троїцького. Майже без перерв до опівночі тривали тамтешні обстріли, впродовж яких сили окупанта випустили більше 50 артилерійських снарядів. Паралельно з цим противник використовував міномети та гранатомети. Наші захисники надійно тримають оборону, відкриваючи вогонь у відповідь".

За словами Мотузяника, паралельно з 8 до 11 вечора бойовики, використовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, обстрілювали сили АТО у Станиці Луганській. Крім того, двічі сили окупанта порушили режим "тиші" на північ від Бахмутської траси – поблизу Кримського.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, з них 8 було із застосуванням гармат та мінометів.

Режим "тиші" на Донецькому напрямку вчора зберігався до обіду. З 2 години бойовики почали активно обстрілювати наші позиції в Авдіївській промзоні. Нарівні з легким озброєнням, ворог застосовував міномети. Після п’яти годин перестрілок обстріли припинилися.

Неспокійно також було на Світлодарській дузі, де сили окупанта протягом трьох годин відкривали вогонь у бік наших позицій.

У районі Донецького аеропорту зафіксовано дві ворожі провокації, одна з яких – із застосуванням снайперської зброї. Також одноразово режим припинення вогню противник порушив на північних околицях Горлівки.

Всього за добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, 2 з яких – із застосуванням мінометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-