Карантин у житомирській гімназії, де отруїлися діти, продовжили до п’ятниці

Карантин у житомирській гімназії, де отруїлися діти, продовжили до п’ятниці

Укрінформ
У Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 ім. М. Й. Очерета, де 21 січня зафіксували  отруєння школярів, вирішили продовжити обмеження навчального процесу до 27 січня включно. Наразі у лікарнях перебувають четверо дітей.

Про це повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов 23 січня під час брифінгу.

«На сьогодні ми не використовуємо формулювання «харчове отруєння», тому що поки жодного зв’язку з тим, що це було саме харчове отруєння немає. Адже серед захворілих були й ті діти, які взагалі не харчувалися в їдальні, хоч і потрапили до лікарень. Наразі в Житомирській дитячій міській лікарні залишається одна дитина, у дитячій обласній – троє дітей. Стан усіх дітей задовільний – усі вони йдуть на покращення», – зазначив посадовець.

При цьому, за жодними з проведених фахівцями аналізів та експрес-тестів поки не вдалося встановити збудника захворювання. Результати більш складних і точніших лабораторних обстежень у мерії очікують отримати 24 січня. Відтак, комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення призупинити навчання у 23-й гімназії до 27 січня включно, щоб не допустити зараження інших дітей.

«Були зроблені всі необхідні забори (і біологічного матеріалу, і з поверхонь, і з води, і в навчальних кімнатах, і в їдальні, і на харчоблоку) – за жодним із цих аналізів поки що інформації немає. Зазвичай такі аналізи робляться від трьох до п’яти днів залежно від збудника. Тому на сьогодні ми ще не володіємо інформацією про збудника захворювання. Якщо в суботу більше було схоже на бактеріальну інфекцію, то сьогодні клініцисти говорять про те, що зараження більше нагадує вірусну інфекцію. Але знову ж таки, всі ці речі треба підтверджувати лабораторно», – пояснив Хренов.

Разом із тим заступник мера зауважив, що була проведена бесіда із підприємцем-постачальником харчових продуктів. Той надав усю необхідну документацію щодо продуктів, сертифікати якості, а всі працівники підприємця і навчального закладу також здали аналізи на виявлення інфекції.

Загалом, упродовж 21-23 січня захворіли 34 учні та один викладач гімназії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-