У Карпатах впала  30-метрова електроопора

У Карпатах впала 30-метрова електроопора

Укрінформ
У Верховинському районі Івано-Франківської області впала 30-метрова електрична опора. Зловмисники порушили її конструкцію, через що електроопора не витримала поривів вітру.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

"На Верховинщині впала нова електроопора лінії 110 кВ. Причиною падіння стали дії зловмисників, що демонтували металеві елементи в основі конструкції. Зловмисники порушили її стійкість, тож під дією вітру вона впала. Велике щастя, що ми не подали на неї напругу і що від падіння такої масивної конструкції ніхто не постраждав. Для розуміння, висота опори становить близько 30 метрів", - повідомляє прес-служба обленерго.

Відомо, що електрична опора стояла на полонині Бабіївка, в районі гори Ігрець. Вона є частиною нової електролінії "Яворів-Ільці", яка після запуску має забезпечити жителів Верховинського району безперебійним електропостачанням.

Енергетики стверджують, що взимку не зможуть монтувати нову опору, оскільки вона стоїть у важкодоступному місці і для цього необхідна спецтехніка. Найбільш ймовірно, її відновлення фахівці розпочнуть у квітні. Нині представники обленерго звернулись до правоохоронних органів, аби відшукати та покарати винних.

"Якби таке сталося, коли лінія була під напругою, Верховинщина б залишилася без світла на невизначений термін", - стверджують енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-