Акт Злуки УНР та ЗУНР в газетних статтях: львівський архів виклав документи

Акт Злуки УНР та ЗУНР в газетних статтях: львівський архів виклав документи

Фото
Укрінформ
Фахівці обласного архіву на Львівщині підготували онлайн-версію тематичної виставки, де вміщені історичні публікації, присвячені Акту Злуки УНР та ЗУНР.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Державному архіві Львівської області.

«До 98-ї річниці Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки працівники Держархіву підготували онлайн-виставку. В ході її підготовки було виявлено надзвичайно цікаві документи та матеріали. А саме статті: «Історична подія», «Український парламент», розміщені в часописі «Голос Калуша» 11 січня 1919 р, стаття «Резолуції з ІІІ з'їзду від поручників сіл і міст Дрогобича з 29 грудня 1918 р.», розміщена в часописі «Дрогобицький листок» від 1 січня 1919 р, «Урочисте засідання Директорії», розміщена в часописі «Голос Калуша» від 25 січня 1919 р, «З'єдинення українських Республік», «Передвступний договір», розміщені в часописі «Дрогобицький листок», від 7 січня 1919 р та відозви «До Українців!», «Громадяне!», «Жовніри!»,- зазначила директор Держархіву Ірина Мартенс.

Онлайн-варіант виставки розміщено на офіційному сайті архіву та на офіційних сторінках «Архіви Львівщини», «Державний архів Львівської області» та офіційній сторінці групи «Державний архів Львівської області» у соцмережі Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-