День Соборності в Одесі: марафон співів на вулицях

День Соборності в Одесі: марафон співів на вулицях

Фото
Укрінформ
В Одесі у День Соборності відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку в однойменному парку культури та відпочинку.

В урочистостях узяли участь голова облдержадміністрації Максим Степанов, перший заступник голови облради Олег Радковський, міський голова Геннадій Труханов, представники духовенства та громадських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітаю одеситів, усіх мешканців Одещини з цим прекрасним святом єднання земель України, коли об'єдналися Західна і Східна Україна. Я впевнений, що у нашої держави велике майбутнє, а всі випробування, які нам випали, спільними зусиллями подолаємо. Нашому поколінню судилося продовжити боротьбу за незалежність України. І я вірю, що ми переможемо!" - зазначив Степанов.

Перед учасниками урочистостей пройшла маршем рота Почесної варти Одеського військового гарнізону.

У програмі святкувань - флешмоб-марафон за участю вісьмох хорових колективів. Розпочнеться хоровий форум на Думській площі, а близько 15 год. продовжить виступ на площі Толбухіна у Київському районі Одеси. Його учасники виконають разом Гімн України, пісню про Одесу та "Молитву за Україну".

Співорганізаторами форуму стали Одеський народний ансамбль української пісні "Калина", хорова капела, струнний ансамбль Одеського муніципального театру духової музики, хор "Ave Musica" та інші колективи і виконавці.

Служителі одеських храмів УПЦ Київського патріархату та деяких інших відправляють сьогодні молебні за єдність України.

Фото: Думская 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-