У Харкові активісти пройшли маршем

У Харкові активісти пройшли маршем "Росія-геть!" до консульства РФ

Укрінформ
"Росія-геть!" - таке головне гасло ходи півсотні активістів центром Харкова - від пам'ятника Шевченка до генконсульства РФ.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один з координаторів харківського Євромайдану Борис Редін.

"Акція, що почалася в 15:00 біля пам'ятника Шевченку на головній Сумській вулиці, продовжилася ходою центром міста, аби завершитися біля генерального консульства РФ біля метро "Пушкінська". Головне гасло акції - "Росія-геть!". Цьому гаслу відповідало не багато не мало - 40 плакатів на тему дня", - зазначив Редін.

Він підкреслив, що несли плакати учасники акції, переважно активісти Євромайдану, але дорогою до ходи охоче долучалися перехожі.

За словами Редіна, біля генконсульства відбувся короткий мітинг: "Учасники акції скандували: "Росія - геть з України!", "Росія - геть із Донбасу!", "Росія - геть із Криму!".

"Ми стали обличчям до генконсульства, щоб показати примітну карту розміром 1,5 м на 2 м, де позначено межі розселення етнічних українців на початку 20 століття, в тому числі в частині Бєлгородської, Воронезької, Курської областей. Тим самим, ми хочемо нагадати любителям "історичної справедливості": як би Росії не довелося повертати нам наші споконвічні землі", - додав Редін.

Як стало відомо, з генконсульства до активістів ніхто не вийшов: біля будівлі ланцюгом вишикувался охорона.

Фото: sq.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-