Штаб: Найгарячіше - на Маріупольському напрямку

Штаб: Найгарячіше - на Маріупольському напрямку

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби зафіксовано один факт використання бойовиками важкого озброєння - короткий мінометний обстріл відбувся у Новоселівці Другій Волноваського району на Донеччині. 

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Новоселівці Другій Волноваського району вчора відбувся єдиний інцидент із застосуванням важкого озброєння з боку противника (це був короткий мінометний обстріл)", - сказав Мотузяник.

За словами речника, на Маріупольському напрямку, на відміну від минулих днів, ворожі провокації розподілилися рівномірно по всьому фронту. На приморських рубежах, зокрема в Широкиному, стало значно спокійніше, однак російсько-терористичні війська почали стріляти в інших місцях, де бойові дії раніше велися досить рідко.

"Найбільше ворожих обстрілів вчора сталося в районі н.п. Гнутове. Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку сталися 17 ворожих обстрілів, зокрема один - з важкого озброєння", - повідомив Мотузяник.

На Луганському напрямку доба почалася з ворожого обстрілу в Станиці Луганській. Бойовики відкрили вогонь після другої години ночі та вели його 45 хвилин. Уже в другій половині дня бойовики обстріляли Сизе, а ввечері між 19 та 20 годинами російсько-терористичні війська здійснили серію провокацій у Новозванівці.

"Тактика полягала у наступному: окупанти відкривають вогонь з кулемета, намагаючись спровокувати дії у відповідь. Це триває близько 10 хвилин, після чого противник розуміє, що зазнав фіаско. Вчора у Новозванівці сталося три таких "кулеметних провокації", - зазначив речник МОУ.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку сталися п'ять ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку вчора бойові дії велися лише у другій половині дня і лише в Зайцевому та Авдіївці. На цих рубежах відбулося три серйозних перестрілки. У Зайцевому бойовики безперервно вели вогонь більше однієї години. В Авдіївці сталися дві перестрілки, що загалом тривали близько 4,5 годин. На інших рубежах, зокрема на Світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту, вчора було тихо, додав речник Міноборони.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-