ЄІБ може виділити 35 млн євро, аби допомогти Львову із сміттям

ЄІБ може виділити 35 млн євро, аби допомогти Львову із сміттям

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк готовий профінансувати 35 млн євро для вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища у Львові.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв'ю телеканалу ZiK, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За тією попередньою інформацією, яку я маю від банку (ЄІБ - ред.), то цей проект практично буде складати 35 млн євро і Європейський інвестиційний банк готовий допомогти Львову профінансувати цей проект», - сказав Зубко.

За його словами, цей проект містить положення щодо впорядкування Грибовицького сміттєзвалища, сортування й брикетування сміття, але на реалізацію проекту потрібно  2-3 роки.

Зубко розповів, що наразі у Львові працює дві групи - одна група консультантів від Європейського інвестиційного банку, друга група від французького посольства з французькими консультантами, які допомагають виробити технологію вирішення питання полігону.

Водночас урядовець підкреслив, що питання поводження з побутовими відходами є завданням місцевої влади, та наголосив, що завдяки бюджетній децентралізації у муніципалітетів сьогодні достатньо коштів, аби починати впорядковувати сміттєзвалища, не чекаючи допомоги міжнародних фінансових установ.

«На 5 грудня 2016 року на банківських депозитних рахунках обласних центрів зберігалися 12 млрд гривень, безпосередньо у м. Львова було 400 млн гривень. Сьогодні бюджет розвитку міста Львова на наступний рік становить 1 млрд 890 млн гривень. Тому я вважаю, що тут потрібно міському голові, міській раді приймати рішення, вкладати свої кошти», - розповів віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-