ХТЗ може випускати й військову техніку

ХТЗ може випускати й військову техніку

Укрінформ
Харківський тракторний завод (ХТЗ), який відновив роботу після тривалого простою, зможе випускати й військову техніку.

Так сказала, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на прес-конференції, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Завод здатний робити не лише техніку для сільського й комунального господарства, а й увійти до технологічних ланцюжків оборонної промисловості. Це можуть бути комплектуючі й цілі машини", - зазначила Світлична.

За її словами, ХТЗ готовий їх робити "у разі потреби й держзамовлення".

"Зараз на заводі вивчають ринки, думають над тим, що може зацікавити потенційних покупців. У планах на цей рік - випуск 500 тракторів за участю 2 тис. співробітників", - додала Світлична.

Як повідомляв раніше Укрінформ, ХТЗ відновив роботу 6 січня після особистого втручання Президента Петра Порошенка. За словами глави АП Ігоря Райніна, "Президент підтримав ідею, що ХТЗ має працювати на українську економіку, і люди мають отримувати заробітну плату".

У березні 2016 року власником ХТЗ став бізнесмен Олександр Ярославський. Його компанія DCH відкрила кредитну лінію у 400 млн грн на доповнення оборотних коштів.

23 вересня 2016 року на міжнародному економічному форумі у Харкові Олександр Ярославський заявив, що готовий фінансувати виробництво військової техніки. За його словами, він також готовий інвестувати у розвиток ХТЗ $300-500 млн.

Фото glavnoe.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-