Львівська міськрада зібралася на позапланову сесію через сміття

Львівська міськрада зібралася на позапланову сесію через сміття

Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий скликав позачергову сесію через критичну ситуацію із вивезенням з міста твердих побутових відходів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо буде потепління, можуть бути катастрофічні наслідки»,- зазначив Садовий.

За словами міського голови, він звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки та прем'єр-міністра, поінформував їх про ситуацію та попросив по мірі можливості зайняти державницьку позицію і допомогти Львову.

Садовий також звернувся до всіх послів країн-сусідок, оскільки Львів  розташований на кордоні і будь-які ризики, пов'язані з ТПВ, можуть спровокувати катастрофічну ситуацію в Східній Європі, та направив листи всім послам європейських країн, в представництво ОБСЄ, Організації Об’єднаних Націй, всім екологічним організаціям, які працюють в Україні і мають свої офіси, а також у центральні офіси міжнародних екологічних організацій. За його словами, всі солідарні і підтримують Львів, оскільки розуміють абсурдність ситуації, бо у більшості країн таке питання вирішується протягом 5 хвилин.

Садовий зазначає, що коли, як у Львові, за поданням прокуратури суд забороняє експлуатацію існуючого полігону, то дається вказівка і частина сміття виїжджає на полігони у Львівській області, частину можна вивезти у сусідні області. Для цього має бути політична воля і бажання.

Фото: portal.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-