Садовий натякнув, що заважає розв'язати сміттєву проблему

Садовий натякнув, що заважає розв'язати сміттєву проблему

Відео
Укрінформ
Міський голова Львова попереджає про виникнення передумов для надзвичайної екологічної ситуації у місті через «сміттєву» блокаду.

На цьому Андрій Садовий наголосив у своєму відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Фейсбуці.

«8 місяців Львів перебуває у сміттєвій блокаді. Весь цей час нам вдавалося без жодної допомоги з боку держави знаходити можливості для ліквідації наслідків кризової ситуації. Ми використали усі варіанти для вивезення сміття на альтернативні тимчасові полігони на час будівництва нового сміттєпереробного комплексу. В останні 2 тижні повальна відмова приймати ТПВ зі Львова на всіх полігонах країни. Люди залякані і кажуть, що мають таку вказівку.  Звернулись до державних органів влади, міжнародних екологічних організацій з попередженням про виникнення передумов для надзвичайної екологічної ситуації»,- зазначив Садовий.

За його словами, всі перевізники повідомили владу, що мають або дуже серйозні проблеми із вивезенням сміття, або взагалі не мають куди його вивозити. Відбулося засідання комісії із надзвичайних ситуацій міста, і мерія офіційно звернулася до державних органів влади із проханням допомогти у вирішенні проблеми.

Садовий зазначає і про те, що львівська сміттєва катастрофа може загрожувати довкіллю сусідів. Тому місто очікує допомоги від міжнародних екологічних інституцій.

При цьому міський голова Львова натякає, що не може домовитись із керівництвом держави через принципову позицію  «Самопомочі», яку він очолює, щодо питань, які стосуються національної безпеки, зокрема, виборів на Донбасі та  надання цьому регіону особливого статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-