Стрілянина в Олевську: поліція встановила понад 30 учасників конфлікту

Стрілянина в Олевську: поліція встановила понад 30 учасників конфлікту

Укрінформ
Поліція Житомирської області встановила понад 30 учасників збройного конфлікту, який стався вночі 16 січня в місті Олевську. Частину з них уже затримали, решту оголосили у розшук.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

"На даний час нами встановлені понад три десятки учасників конфлікту з обох сторін. Частина з них затримані. Решта осіб, які обгрунтовано підозрюються у причетності до нічних подій, оголошені у розшук. Також розшукуються транспортні засоби, на яких учасникам стрілянини вдалося втекти з Олевська у ніч 16 січня; слідчі поліції та працівники обласної прокуратури продовжують допитувати свідків. Водночас триває проведення обшуків і вилучення речових доказів. У встановлених слідством учасників конфлікту поліцейськими вилучена офіційно зареєстрована зброя. Продовжується проведення низки призначених експертиз, у тому числі балістичної та молекулярно-генетичної", – написав він.

Також Печененко зазначив, що у місті Олевську та в Олевському районі наразі тривають спеціальні обмежувальні заходи для забезпечення публічного порядку та безпеки місцевих жителів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на понеділок 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і паркування, а також кинули у натовп гранату. Поліція розпочала кримінальне провадження щодо нічної події, внаслідок якої шестеро людей поранені, один загинув.

На брифінгу 17 січня начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив, що збройному конфлікті в Олевську брали участь представники трьох регіонів, а загиблим виявився житель Київщини. При цьому основним фігурантом конфлікту є кримінальний авторитет, який мешкає у Львівській області.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-