У Кропивницькому молодики за кілька місяців обікрали будинки на мільйон гривень

У Кропивницькому молодики за кілька місяців обікрали будинки на мільйон гривень

Укрінформ
У Кропивницькому затримали трьох молодиків 19-20 років, які з жовтня 2016 року винесли з приватних будинків майна на загальну суму близько мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.

"Троє підозрюваних, віком 20 та 19 років, протягом трьох місяців оббирали до «голих стін» елітні помешкання кропивничан. Повертаючись додому, потерпілі не знаходили цінних речей, одягу, ліків і навіть засобів гігієни. Відчувши, що їх слідом вже йдуть поліцейські, втікачі намагалися вночі залишити межі області, однак були затримані оперативниками та працівниками відділу швидкого реагування", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що деякі з пограбованих будинків були обладнані системою відеоспостереження, однак пересвідчившись у відсутності автоматичної системи охорони, злодії не вагаючись йшли «на справу». Знайшовши оселю, де якийсь час не було видно господарів, один із підозрюваних розбивав у вікні шибку. Якщо після цього ніхто не зчиняв тривоги, троє зловмисників проникали до будинку та виносили все, що могли.

Крадене майно продавали випадковим людям за ціною в рази нижчою від реальної собівартості. Те, що продати не вдалося, зберігали у квартирі, де мешкали всі разом. Це житло найстарший із підозрюваних отримав у тимчасове користування від свого родича, доки той перебуває у в'язниці за скоєння тяжкого злочину.

Нині всі троє підозрюваних дають покази слідчим. Розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Крім того, їм доведеться відшкодовувати і завдану потерпілим матеріальну шкоду - за попередніми підрахунками, більше мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-