Стрілянина в Олевську: основний фігурант - кримінальний авторитет зі Львівщини

Стрілянина в Олевську: основний фігурант - кримінальний авторитет зі Львівщини

Укрінформ
У збройному конфлікті, що стався у ніч на 16 січня в місті Олевську на Житомирщині, брали участь представники трьох регіонів, а загиблим виявився житель Київщини.

Про це заявив на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Напередодні біля розважального закладу сталося звичайне непорозуміння, внаслідок чого розв’язалася бійка. Кримінальні елементи з Львівської області, які проживали раніше в Олевську, після вживання алкоголю намагалися безкоштовно пройти до цього нічного закладу, через що сталося непорозуміння з охоронцем, потім підійшов керівник закладу – вони посварилися-побилися. Після бійки місцеві та "львівські" хлопці, кажучи по-простому, призначили зустріч наступного дня. Але обидні сторони прийшли на неї зі зброєю, тобто були підготовлені. Більшість людей, які брали участь у цьому конфлікті, навіть не з Олевського району, – їхні особи встановлені. Зараз проводяться розшукові дії, тому що це представники трьох регіонів України – Київської, Житомирської, Львівської областей", - зазначив начальник ГУ НП в Житомирській області.

Він уточнив, що загиблий був жителем Київської області. За словами Печененка, основний фігурант цього конфлікту – кримінальний авторитет, який мешкає у Львівській області, він і запросив людей із інших регіонів підтримати себе.

При цьому Печененко запевнив, що найближчим часом усі учасники стрілянини будуть затримані та нестимуть кримінальну відповідальність. Також, за його словами, на місці події правоохоронці вилучили більше ста речових доказів, які направлені на експертизу.

Для стабілізації ситуації та забезпечення громадського порядку поліція області вже вжила ряд заходів, залучивши працівників СБУ, прокуратури та ГУ НП із Київської та Львівської областей.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на понеділок 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і паркування, а також кинули у натовп гранату. Внаслідок сутички із застосуванням зброї шестеро осіб поранені, одна людина загинула.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-