Стрілянина в Олевську: поліція встановила особи кількох учасників

Стрілянина в Олевську: поліція встановила особи кількох учасників

Укрінформ
Спецпідрозділ Нацполіції працює в Олевську на даний час і залишатиметься там за необхідності. Такі домовленості голови ОДА Ігоря Гундича та начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка.

Про це повідомляється на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Заходи з безпеки громадян уже посилено. Домовилися, що для забезпечення громадського порядку в Олевську залишиться на час необхідності спецпідрозділ», – повідомив голова ОДА Ігор Гундич.

Зі свого боку начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, який в оперативному порядку виїхав до Олевська, зазначив, що вживатимуться всі заходи задля проведення неупередженого розслідування.

«Поліція Житомирщини докладе зусиль, щоб усі причини та обставини були з’ясовані в ході об’єктивного та неупередженого досудового розслідування. У найкоротші терміни очікуємо результату від вжитого комплексу заходів», – зазначив Печененко.

Поліція вже розпочала кримінальне провадження і ретельно документує всі обставини. Попередня правова кваліфікація події – замах на вбивство (ст.15 та ст. 115 ККУ), ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Уже встановлено частину учасників конфлікту та всі їх транспортні засоби. Триває комплекс спеціальних заходів, направлених на встановлення та затримання причетних до події осіб.

Загалом ситуація в Олевському районі перебуває на контролі керівництва області та правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і парковки, а також кинули у натовп гранату. 

Близько 11:00 на центральній площі Олевська зібралося близько трьохсот місцевих жителів, які вимагали у правоохоронців провести справедливе розслідування нічної стрілянини, внаслідок якої семеро людей отримали поранення та одна загинула, і навести лад у районі загалом. При цьому мітингувальники попереджають: у гіршому випадку готові перекрити міжнародну автодорогу Київ-Ковель-Ягодин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-