На Житомирщині невідомі розстріляли людей та кинули у натовп гранату

На Житомирщині невідомі розстріляли людей та кинули у натовп гранату

Укрінформ
У ніч проти понеділка 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і парковки, а також кинули у натовп гранату.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

Внаслідок інциденту чимало людей зазнали поранень, один постраждалий помер у лікарні.

"Картина вражає зухвалістю: близько 12-ї години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності, озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони почали розстрілювати молодих хлопців, які перебували поблизу кав'ярні та парковки. Під час масового зіткнення хтось із приїжджих кинув у натовп гранату, як наслідок - багато молодих людей отримали поранення різного ступеня. Когось забрала швидка, хтось поїхав до лікарні з друзями або небайдужими людьми, інші – розбіглися та займаються самолікуванням", - написав Ніколайчук.

Після вчинення нападу, за словами депутата, бандити посідали в авто та поїхали за межі міста.

"Наскільки мені відомо, в Житомирській області введено план «Сирена», а до Олевська відправлено спецзагін поліції. Під посиленою охороною перебуває Олевська районна лікарня, яка приймає важкохворих людей. Поблизу лікарні зібралися десятки обурених хлопців з усього району, вони надають допомогу своїм друзям та вимагають неупередженого розслідування зухвалого злочину. На території лікарні особисто перебуває начальник Олевського райвідділу поліції та головний прокурор. Відбувається документування факту. Медперсонал наляканий, тому що бандитів на території лікарні бачили з автоматами, оскільки серед тяжко поранених щонайменше двоє немісцевих. Хто вони – здогадатися не важко, подібні моторошні наколки носять не всі", - додав він.

На світанку, як повідомив Ніколайчук, стало відомо про першого загиблого в результаті нічної сутички.

"На годиннику майже 5 ранку, до Олевська стягують додаткові сили. Місце розстрілу огороджене, там працюють слідчі ГУ Нацполіції Житомирської області. Щойно з Олевської ЦРЛ отримали інформацію про смерть одного з учасників розбірок", - уточнив депутат.

Поки лікарі борються за життя поранених, олевчани готують акції протесту 16 січня.

"Зранку об 11:00 люди збираються на місці розстрілу, аби привернути увагу до бурштинового краю, який два роки тероризують бандити. І ніхто не сумнівається, що окремі високопоставлені чиновники з Нацполіції, прокуратури, Служби безпеки координують їх діяльність, аби в страху тримати Поліський регіон!" - написав Ніколайчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-