Геращенко пропонує писати петиції ОБСЄ про відкриття пункту пропуску в Золотому

Геращенко пропонує писати петиції ОБСЄ про відкриття пункту пропуску в Золотому

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко запропонувала жителям Луганської області звернутися до ОБСЄ з приводу зволікань із відкриттям контрольного пункту в’їзду-виїзду в Золотому.

Таку пропозицію вона зробила, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на сьогоднішньому брифінгу в Луганській обласній державній адміністрації.

«Ми були вчора на КПВВ в Майорську. Половина машин – з луганськими номерами. КПВВ в Золотому краще обладнаний технічно, більш сучасний. Чому його не відкриває та сторона? Перша відповідь: «Чим гірше, тим краще». І друга – щось ховають – можливо, російську техніку, якісь військові об’єкти. Але жодних гуманітарних причин для блокування немає. І тому в мене до вас велике прохання. Чи не пора написати велику петицію представникам ОБСЄ – як в тристоронню контактну групу, так і в гуманітарну від жителів регіону і запитати: «Що відбувається? Чому сьогодні не докладається так само всіх зусиль наших шановних координаторів для того, щоб це запрацювало. Можливо, ОБСЄ має сказати своє слово?» - зазначила Геращенко.

Як уже повідомлялось, Ірина Геращенко та очільник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш провели дводенну інспекційну поїздку в Донецьку та Луганську області з метою перевірити використання коштів, виділених на відновлення інфраструктури прифронтових територій Донбасу.

КПВВ у Золотому було створене згідно з домовленостями в Мінську і відкрите 31 березня минулого року. Але воно не запрацювало через блокування бойовиками т.зв. "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-