Гута Пеняцька: Львівська облрада обіцяє відновити меморіал полякам

Гута Пеняцька: Львівська облрада обіцяє відновити меморіал полякам

Укрінформ
Із надгробків, які розмалювали вандали на меморіалі загиблим полякам у Гуті Пеняцькій, вже змили надписи, питання ж про подальшу реконструкцію монумента вирішать депутати Львівської обласної ради на найближчій сесії.

Це зазначив, побувавши на місці вчиненого вандалізму, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Версія про те, що могилу поляків зруйнували місцеві мешканці, не витримує жодної критики. Це зробили певні сили, які не хочуть українсько-польського порозуміння. На черговому засіданні сесії облради буде ухвалено рішення щодо акту вандалізму та відновлення монумента у Гуті Пеняцькій. Спільно з польською стороною будемо працювати над механізмом відновлення пам'ятника", - зазначив Гірняк.

Заступник голови облради не впевнений, що це вдасться зробити до 28 лютого - річниці трагедії, коли вшанувати жертв масового знищення жителів Гути Пеняцької сюди традиційно з'їжджаються рідні загиблих з України та Польщі. Разом із тим він наголосив, що слід подбати і про українські монументи, зруйновані на території Польщі. У їх знищенні простежується той самий почерк.

Як повідомлялось, у селі Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині невідомі напередодні пошкодили пам'ятник з прізвищами поляків, убитих у 1944 році гітлерівцями за підтримку польської самооборони та радянських партизанів. Тоді загинуло понад 800 осіб, включаючи жінок та дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-