На Закарпатті з заметів витягли 37 машин

На Закарпатті з заметів витягли 37 машин

Укрінформ
Після того, як вранці на Закарпатті обмежили рух вантажівок через гірські перевали, погодні умови погіршуються, тож з опівдня обмежено рух також по трасах міжнародного та державного значення. Рятувальники просять водіїв не виїжджати без потреби – через складні погодні умови їхати важко навіть по рівнині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

"На Закарпатті рух вантажівок обмежується не тільки через перевали, а й по міжнародних та трасах державного значення, проте наразі не можна говорити про транспортний колапс у межах області. Рішення щодо обмеження руху прийняли в обід – після засідання оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської області", - пояснив Ярослав Галас, речник голови Закарпатської ОДА.

Наразі, за інформацією Галаса, проїзд вантажівок обмежено у межах Закарпаття по трасах Київ – Чоп, Мукачево – Рогатин, Ужгород – Самбір та Хуст – Долина. Обмеження діятиме до покращення погоди.

"За сьогоднішній день витягли із заметів 37 машин, - сказала Наталя Батир, керівник прес-служби УДСНС в Закарпатській області. – Виклики до рятувальників продовжують надходити, застряють не тільки на перевалах, навіть на об’їзній біля Ужгорода, де рухаються вантажівки у напрямку кордону, застряють фури. Проїжджають тільки з ланцюгами на колесах, хто пробує без них – не може".

Ситуація, як очікують, залишатиметься напруженою до завтрашнього ранку. За даними синоптиків, протягом доби 4 січня та вночі 5 січня на території Закарпаття очікується сильний, місцями дуже сильний сніг. На дорогах ожеледиця та снігові замети. На більшій частині області посилення вітру до 15-20 м/с, в горах місцями до 25-30 м/с, хуртовини.

Але навіть після припинення хуртовини на Закарпатті не вдасться розслабитися – в області очікується різке похолодання, стовпчики термометрів опустяться нижче 20 градусів. Через це, зазначила Батир, в області рятувальники збільшують кількість пунктів обігріву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-