Дикі лебеді на Буковині гинуть через пташиний грип – Держспоживслужба

Дикі лебеді на Буковині гинуть через пташиний грип – Держспоживслужба

Укрінформ
Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області на водоймищі в с. Чортория Кіцманського району Чернівецької області за останні дні загинуло більше двох десятків лебедів-шипунів. Причиною цього став грип птиці.

Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) встановлено діагноз - грип птиці», - йдеться в повідомленні.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху грипу птиці сьогодні, 3 січня, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіцманській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації захворювання, визначені межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення вірусу пташиного грипу ( карантинні обмеження, зонування, клінічні обстеження птиці та лабораторні дослідження біоматеріалу від птиці, що знаходяться в зонах захисту та спостереження).

Як уже повідомляло агентство, станом на сьогодні зареєстровано 23 випадки гибелі птахів на Чорторийському озері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-