В Одесі відбулася смолоскипна хода з нагоди дня народження Бандери

В Одесі відбулася смолоскипна хода з нагоди дня народження Бандери

Укрінформ
Близько трьохсот одеситів, переважно активістів "Правого сектора", ВО "Свобода", ГО "Сокіл", здійснили сьогодні ввечері смолоскипну ходу центральними вулицями міста - від пам'ятника Тарасу Шевченку до пам'ятника Рішельє, де провели віче.

Учасники колони, попереду якої йшла дівчина з калиновим вінком на голові й несла портрет Степана Бандери, скандували "Слава Україні - Героям Слава!", "Степан Бандера - наш герой!", "Слава нації!", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші герої не слухали нікого, слухали тільки голос своєї віри і вони перемагали. Ми на них рівняємось, вивчаємо їх життя... Вони перемогли навіть смерть", - сказав на віче лідер Одеської облорганізації "Свободи" Павло Кириленко.

Його підтримали Георгій Баріленко, Костянтин Василець та інші промовці, які наголошували, що постать провідника ОУН-УПА Бандери завжди була "тестом на справжність, безкомпромісність і принциповість в боротьбі за Україну".

Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам'ять Бандери.

Під час ходи сталася невеличка сутичка, коли один із двох провокаторів на Грецькому мосту вигукнув образливі слова про Бандеру і поплатився розбитим носом.

Правоохоронці, що супроводжували колону, вчасно відреагували на провокацію - оточили двох провокаторів і відконвоювали до Приморського відділу поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-