Папський нунцій відслужив недільну месу в окупованому Луганську

Папський нунцій відслужив недільну месу в окупованому Луганську

Укрінформ
Нунцій Ватикану в Україні Клаудіо Гуджеротті відслужив недільну службу в луганському римо-католицькому храмі Різдва Пресвятої Діви Марії.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном розповів настоятель храму Гжегош Рапа.

«Я дуже щасливий, що за тиждень до католицького Різдва, і трохи більше за календарем, за яким будуть святкувати згодом греко-католики, я маю можливість бути разом з вами. Папа відправив мене сюди з такими словами: «Скажи їм, що я з ними, скажи це голосно. Скажи їм, що я про них не забуваю, я щодня молюся, щоб ця війна скінчилася», - переказав промову нунція Рапа.

Разом із нунцієм службу вів єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-католицької церкви Ян Собіло.

Наприкінці служби парафіяни подякували послу за візит, а також вручили гостю сувенірну запальничку у вигляді мушкета і рушник із зображенням голубів миру, «як відображення сьогоднішніх атрибутів Луганщини».

Саме під час розмови з ксьондзом відбувалася зустріч Клаудіо Гуджеротті і Яна Собіло з керівниками Луганської єпархії УПЦ Московського патріархату. Рапа відмовився повідомити про зміст перемовин представників двох концесій, пославшись на те, що він на них не був допущений, а потім не матиме можливостей поспілкуватись із церковним начальством, оскільки воно поспішатиме до вечора виїхати через один з КПВВ в Донецькій області, а він сам прямує до свої парафіян у Кадіївку (колишній Стаханов, теж розташоване на окупованій території).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-