На Херсонщині спостерігача ОПОРИ не пустили на засідання виборчкому

На Херсонщині спостерігача ОПОРИ не пустили на засідання виборчкому

Укрінформ
На Херсонщині у Чаплинському районі спостерігача Громадянської мережі ОПОРА на перших місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) не пустили в день виборів на засідання дільничної виборчої комісії.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у неділю координатор громадського спостереження від Громадянської мережі ОПОРА по Херсонській області Максим Єлігулашвілі.

"У Чаплинському районі нашого спостерігача сьогодні не допустили на вранішнє засідання дільничної виборчої комісії. Ми викликали поліцію, яка зараз розбирається по цьому факту. Окрім заяви в поліцію ми написали також скаргу в територіальну комісію", - розповів Єлігулашвілі.

За його словами, у дільничній виборчій комісії недопуск на засідання спостерігача ОПОРИ мотивували тим, що спостерігач, мовляв, прийшов на засідання вже після того, як воно розпочалося. Такі дії виборчої комісії є порушенням закону, адже спостерігач може у будь-який час відвідувати її засідання і залишати його, наголосив координатор громадського спостереження від ОПОРИ.

11 грудня проходять вибори в чотирьох об'єднаних громадах Херсонщини. 

Загалом по Україні перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбуваються у 41 об'єднаній територіальній громаді. У виборах беруть участь місцеві організації 26 політичних партій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-