Депутата арештували за незаконну вирубку на Житомирщині

Депутата арештували за незаконну вирубку на Житомирщині

Укрінформ
На Житомирщині безпосередньо у залі суду взяли під варту депутата селищної ради Олевського району, якого підозрюють в організації незаконної порубки лісу, вчиненої організованою групою, та інших службових злочинах.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Житомирської області за апеляційною скаргою прокуратури області на ухвалу суду першої інстанції, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Депутат селищної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу із п’ятьох односельчан, серед яких був ще один депутат сільської ради Олевського району. Таким чином організована група за сприяння працівників державної лісової охорони протягом червня-липня 2015 року систематично проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району та реалізовувала лісопродукцію в Україні. Унаслідок таких дій  довкіллю і державним інтересам заподіяно шкоду на суму понад  3,2 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ст. 246, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Як повідомляв Укрінформ, до складу групи входило шість осіб, які налагодили процес від незаконної порубки лісу до експорту деревини. Оперативники Управління захисту економіки поліції встановили основних учасників групи, а 30 листопада 2016 року обласною прокуратурою повідомлено їм про підозру. Сума збитків від їх діяльності становить понад 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-