Затоку

Затоку "трусять" силовики: йдуть обшуки й затримання чиновників

Укрінформ
У селищі Затока Одеської області силовики проводять масштабну спецоперацію з викриття злочинної банди, до складу якої входять місцеві чиновники, судді й поліцейські.

Про це в Фейсбуці повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"В Одеській області Національна поліція, спільно з управлінням з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури та головним управлінням СБУ, проводять масштабну операцію: обшуки та затримання по всіх елементах банди. Зафіксовано і внесено в провадження понад 50 епізодів злочинів, які очолювали "обрані" на виборах керівники місцевої Ради", - зазначив глава МВС.

За його словами, проводиться фінальна операція з припинення діяльності злочинної групи, в складі якої окрім чиновників місцевих органів влади - місцеві судді та СБУшники, поліцейські, прокурори.

"До операції залучено понад 300 співробітників центрального апарату Нацполіції. Нацполіція, разом з ГПУ, оприлюднить детальний звіт за результатами операції в кінці наступного тижня", - написав Аваков.

Він нагадав, що перша частина операції в Затоці стосувалася захисту прав естонських інвесторів від організованої злочинної групи, що вимагала 30% від залучених інвестицій в розмірі 50 млн євро за право ведення бізнесу.

"Перші затримання в травні 2016 року ми провели за фактом замаху на вбивство представника інвестора. Було затримано 6 осіб (голова селищної ради, 2 кілера, 2 подільника, посередник). Оперативники і слідчі продовжували роботу по викриттю не тільки окремих щупалець, але і всього злочинного спрута, всієї злочинної структури і його керівників", - розповів Аваков.

Міністр заявив, що крім замаху на вбивство банда причетна до підпалу баз відпочинку та санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-