У Кривому Розі шахти росіянина нелегально видобували залізну руду

У Кривому Розі шахти росіянина нелегально видобували залізну руду

Фото
Укрінформ
Поліція викрила діяльність підприємства, підконтрольного громадянину Росії, яке на кількох шахтах у Кривому Розі без дозволу видобувало залізну руду.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Дозвіл на видобуток корисних копалин на території України у підприємства закінчився у вересні цього року. За цей період на рудниках було незаконно видобуто понад 150 тисяч тонн корисних копалин. До бюджету не надійшло близько 12 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що приватне акціонерне товариство займалось видобуванням залізної руди. Кінцевий бенефіціар цього підприємства є громадянином Російської Федерації. Виробничі шахти знаходилися у Кривому Розі. Проте, у вересні 2016 році термін дії дозволів на проведення даної діяльності закінчився.

"Незважаючи на це, діяльність підприємства не припинялася. Упродовж вересня-грудня на рудниках було незаконно видобуто понад 150 тисяч тонн руди. Попередня вартість товарної залізної руди становить понад 100 мільйонів гривень.  Крім цього, незаконно видобута руда не враховувалася в бухгалтерському обліку. Відтак до державного бюджету не сплачувалася рентна плата, яка складає 8% від вартості видобутої руди", - уточнили в поліції.

Прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції та обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію та носії інформації, в яких зазначено облік незаконно видобутої руди.

Також у рамках кримінального провадження та на підставі ухвали суду заблоковано більше 100 тисяч тонн товарної залізної руди на суму понад 75 мільйонів гривень.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-