Суд відпустив харківського поліцейського, підозрюваного у смертельному ДТП

Суд відпустив харківського поліцейського, підозрюваного у смертельному ДТП

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова відмовив прокуратурі у продовженні утримання в СІЗО для патрульного поліцейського Олександра Мамотюка, підозрюваного у вчиненні смертельного ДТП у липні в центрі Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олег Головков.

"Сторона захисту переконала суд, що клопотання прокуратури про продовження для підозрюваного запобіжного заходу не може бути задоволене, бо термін його утримання в СІЗО закінчився в ніч з 7 на 8 грудня, а до цього часу рішення суду про продовження запобіжного заходу не було", - зазначив Головков.

За його словами, підозрюваний, якого не було прийнято вчора в СІЗО через відсутність рішення про запобіжний захід, прийшов на засідання суду з дому.

Як повідомляв раніше Укрінформ, на засіданні 7 і 8 грудня Червонозаводський райсуд Харкова не прийняв рішення про продовження арешту для Олександра Мамотюка, хоча термін його утримання під вартою вже закінчився, і призначив нове засідання на 9 грудня. Напередодні ввечері конвойні доставили підозрюваного до суду в автозаку до будівлі СІЗО, де його не прийняли, посилаючись на відсутність рішення про продовження запобіжного заходу.

Близько 21:20 конвой, маючи на руках папери, підписані стороною захисту, відпустив Мамотюка додому з тим, щоб 9 грудня він з'явився на засідання суду.

За словами адвоката Головкова, "для Мамотюка, студента 5 курсу юридичного університету ім.Ярослава Мудрого, замість тримання під вартою досить було застосувати в якості запобіжного заходу заборону на спілкування зі свідками".

10 жовтня Червонозаводський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури продовжив утримання під вартою до 8 грудня для патрульного поліцейського Олександра Мамотюка. Захист підозрюваного подав апеляцію на рішення суду через відсутність вагомих доказів для арешту".

10 липня близько 04.00 автомобіль патрульної служби Toyota Prius з перевищенням швидкості рухався по вул. Сумській та на перехресті допустив зіткнення з авто "Москвич 2141", рикошетом зачепивши іномарку Samand. На місці загинули молодята-пасажири "Москвича": 27-річний чоловік і 18-річна дівчина. П'ятеро постраждалих - у лікарні.

13 липня прокуратура Харківської області оголосила підозру  у скоєні злочину 22-річному лейтенантові поліції, який керував патрульним автомобілем. Червонозаводський райсуд Харкова відправив його в СІЗО на два місяці без права на заставу.

21 липня Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції без змін, відмовивши стороні захисту, яка посилалась на клопотання низки осіб, включаючи керівника патрульної поліції Харкова, взяти на поруки підозрюваного на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-