Хуг їде на Донбас перевірити місця розведення

Хуг їде на Донбас перевірити місця розведення

Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг наступного тижня має намір відвідати Донецьку і Луганську області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі ОБСЄ.

"Перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг здійснить 12-16 грудня поїздку на схід України", - зазначили у прес-службі.

Метою візиту є оцінка ситуації з безпекою і "заохочення усіх зацікавлених працювати у напрямку досягнення миру та нормалізації ситуації в Україні". 

Хуг проведе у регіонах зустрічі зі співробітниками СММ, Спільного центру по контролю і координації. Він також запропонував зустріч з членами збройних формувань у Донецьку і Луганську, з якими хотів би обговорити проблему свободи пересування і обмежень для роботи СММ у рамках її мандату, а також питання безпеки та імплементації Мінських угод, повідомили у прес-службі.  

Також у ході поїздки Хуг відвідає Петрівське, Золоте і Станицю Луганську, де повинні були розвести сили, та ряд інших пунктів. 

Раніше повідомлялося, що у цих трьох точках доступ місії ОБСЄ обмежений, незважаючи на домовленість тристоронньої контактної групи.

Учасники конференції глав МЗС країн ОБСЄ, що проходить 8-9 грудня у Гамбурзі, відзначають важливість роботи СММ на сході України і виступають за її кращу оснащеність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-