Справа на 12 мільйонів: СБУ викрила схему

Справа на 12 мільйонів: СБУ викрила схему "соцвиплат" для ватажків "ДНР"

Укрінформ
Співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області і прокуратури області виявлена злочинна організація, учасники якої в період 2014-2016 р.р. вивели з держбюджету України в "ДНР" більше 12 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомили кореспондента Укрінформу в керівництві прокуратури Запорізької області, до складу злочинної організації входили посадовці ряду банківських структур і соціальних установ Запорізької області, а також жителі Донецького регіону України.

«Встановлено, що з 2014 року гроші держбюджету України виводилися членами злочинної групи в «ДНР» шляхом незаконного оформлення соцвиплат, передбачених у держбюджеті України для підтримки внутрішньо переміщених осіб, на посадовців так званих «державних структур ДНР» і осіб, що є учасниками бойових підрозділів терористичних організацій ДНР», - повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, співробітники злочинної організації, вступивши в змову з представниками соцзакладів і банківських структур, оформляли на цих представників «держструктур» і бойових підрозділів «ДНР» документи і банківські картки, як на внутрішньо переміщених осіб.  Надалі, гроші перераховувалися на ці картки, знімалися членами злочинної організації на території Запорізької області і вивозилися в «ДНР».

«8 грудня в ході спецоперації УСБУ в Запорізькій області і прокуратури Запорізької області 2 члени злочинної організації, які безпосередньо здійснювали транспортування чергової партії готівки в «ДНР», затримані. У соцзакладах і банківських структурах проведено 18 обшуків, в ході яких вилучена документація, що підтверджує факт виведення коштів держбюджету України в «ДНР», - повідомили в прокуратурі Запорізької області.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 255, 258-3, 258-5, 364 УК України (Створення злочинної організації, Створення терористичної групи або терористичної організації, Фінансування тероризму, Зловживання владою або службовим становищем).

Проводиться розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-