В Одесі поліція зі стріляниною затримала банду грабіжників

В Одесі поліція зі стріляниною затримала банду грабіжників

Фото, відео
Укрінформ
В Одесі поліцейські змушені були відкрити вогонь під час затримання озброєних грабіжників, які скоїли наїзд на поліцейських, відмовившись надати документи для перевірки. В результаті наїзду працівники карного розшуку отримали тілесні ушкодження.

Про це у четвер повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

"5 грудня на спецлінію "102" надійшло повідомлення, що біля ТЦ "Нова Лінія", розташованого на автодорозі "Одеса - Мелітополь", невідомі, які пересувалися на автомобілі BMW сріблястого кольору, намагалися відібрати сумку у жінки, погрожуючи їй предметом, схожим на пістолет. Отримавши повідомлення, оперативний черговий орієнтував на пошуки зловмисників весь особовий склад поліції Одеської області", - йдеться у повідомленні.

В результаті вже за півгодини оперативники Управління карного розшуку спільно з бійцями спецпідрозділу "КОРД" помітили вказаний в орієнтуванні автомобіль. В салоні знаходились особи, за описом схожі на нападників.

Під час перевірки на причетність до вчиненого злочину, поліцейські запропонували водію та пасажирам пред'явити документи. Однак водій не підкорився та на високій швидкості почав рух автомобілем вбік поліцейських, у результаті чого двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У зв'язку з цим, згідно з вимогами ст. 46 закону України "Про Національну поліцію", правоохоронці здійснили кілька пострілів по колесах BMW, після чого їм вдалося затримати зловмисників. Ними виявилися вихідці з однієї з країн пострадянського простору віком 38, 28 та 40 років.

При огляді у одного з затриманих поліцейські виявили та вилучили пістолет "ПМ", сім патронів калібру 9 мм та 5 г марихуани, у його подільника - пістолет "Сталкер" з сімома патронами в магазині та 5 грамів марихуани.

Затримані перевіряються на причетність до інших подібних злочинів. Зараз вони вже обгрунтовано підозрюються у вчиненні низки розбоїв та грабежів, а також стрілянини біля Київського суду м. Одеси.

Крім цього, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-