Теракт біля Палацу спорту в Харкові: суд відклали, бо не прийшли адвокати

Теракт біля Палацу спорту в Харкові: суд відклали, бо не прийшли адвокати

Укрінформ
Засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту перенесено: на суд не з’явилися представники захисту.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання, перенесене на сьогодні з вчорашнього дня через те, що одному з трьох обвинувачених стало зле, знову перенесено: не з’явилися адвокати", - розповіла Дубовик.

За її словами, чергове засідання призначено на 11:30 14 грудня.

Водночас, як пояснює адвокат Олександр Шадрін, справа - в перенасиченому графіку слухань.

"Графік складається заздалегідь, і він погоджений до 10 березня 2017 року з періодичністю слухань двічі на тиждень. Я здивований, що вчорашнє засідання, де Башликову дійсно стало зле, і куди для нього двічі викликали швидку допомогу через високий тиск, перенесено на сьогодні, хоча ця дата була відсутня в раніше складеному графіку засідань суду, до того ж, і я, і адвокат Ліна Дмитрієва були зайняті на інших слуханнях", - наголосив Шадрін.

За його словами, сьогодні всі троє обвинувачених були доставлені в суд, і Башликов знову потребував допомоги лікаря.

"Що стосується 14 грудня, то на цей день знову без узгодження із захистом призначено відразу три слухання: по антимайданівцю Ігнату Кромському - "Топазу", вибуху в рок-пабі "Стіна" і Ларисі Чубаровій, якій інкримінують участь у незаконних збройних формуваннях. Виникає враження, що суд діє під тиском прокуратури, і сторона обвинувачення поспішає добитися обвинувальних вироків до кінця цього року", - пояснив Шадрін.

 Як повідомляв раніше Укрінформ, у Харкові 22 лютого 2015 року під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранені 11 людей. Через три дні за підозрою в теракті затримані троє харків'ян: Дворніков, Тетюцький, Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тисяч доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-