Гройсман назвав регіон-лідер з об'єднання територіальних громад

Гройсман назвав регіон-лідер з об'єднання територіальних громад

Укрінформ
Для того, щоб отримати результати від децентралізації, тобто процесу передачі частини функцій та повноважень центральних органів влади органам місцевого самоврядування, необхідно багато працювати. 

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив у під час своєї робочої поїздки в Тернопільську область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Децентралізація - це можливість, яку ми сьогодні з вами використовуємо. Ми змінили систему фінансування області безпрецедентно. Є сотні мільйонів гривень, які направляють на будівництво об’єктів, модернізацію. Але зрозуміло, що під лежачий камінь вода не тече. І наявність тільки грошей - це ще нічого не означає. Дуже важко треба працювати для того, щоб отримати результат», - сказав Гройсман.

За його словами, для громадян на місцях децентралізація має бути не просто словом, а в першу чергу означає «нормальну роботу, нормальну школу, нормальну охорону здоров’я прибрані та відремонтовані дороги створений басейн чи інші умови для якісного життя".

На думку Прем’єр-міністра, Тернопільщина є лідером в об'єднанні територіальних громад. Тут вже створено 26 об’єднаних територіальних громад, ще 10 у процесі об’єднання. Приріст міських бюджетів за 11 місяців плюс 44 млрд грн, підкреслив Гройсман.

«Наше завдання - розвивати успішні і самодостатні громади», - наголосив він.

У рамках сьогоднішньої поїздки Глава уряду візьме участь в урочистому відкритті реконструйованого інфекційного корпусу Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Також Прем’єр-міністр зустрінеться з головами об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-